Kiemelt bejegyzések

“Nem elég sikeresnek lenni, annak is kell látszani!”
View Post
89. Pitti Uomo – Egy álom beteljesülése
View Post
A cipőápolás titkai
View Post
Fel
1 feb

89. Pitti Uomo – Egy álom beteljesülése

Immár 89. alkalommal rendezték meg a világ legrangosabb luxus férfiruha szakvásárát Firenzében. A helyszín a 14. századi monumentális erőd (Fortezza da Basso), ami rengeteg kulturális esemény zenei koncert, művészeti kiállítás színhelye. 1 évvel ezelőtt volt szerencsém több napot is eltölteni a „reneszánsz bölcsőjében”, ennek a magával ragadó eseménynek a keretein belül is többek között. Több mint 1000 kiállító, 36.000 látogató, közel 50 nemzet képviseltette magát és 5%-os növekedés a tavalyi évhez képest, tehát igenis világszerte van igény a stílusos és minőségi öltözködésre. Ilyenkor télen, az amúgy is színes és varázslatos Firenze átalakul – azon férfiak által, akik „páváskodni” jönnek – egy hömpölygő és minden extrémitást megengedő stílus arénává. A „bejárati kapu” rögtön tiszteletet parancsolóan ugyanakkor hívogatóan csalogatja a stílus megszállottait és kedvelőit. Fotósok százai kattogtatják a gépüket a bejáratok előtt, ahol szinte mindenki negatív lépésekkel – egyet előre kettőt hátra – halad, hogy biztosan jól sikerüljön a kép. Bevallom őszintén, hogy engem is hatalmába kerített ez a fajta életérzés és idő volt mire itthon újra visszaszoktam a régi tempómhoz.

fbab

Ez a titokzatos és elsőre talán meghökkentő stílus expo, azonnal magával ragadja az embert és soha többé, nem ereszti el. Az erődítmény falain belül a regisztráció után egyenesen a főépület felé vettem az irányt, ahol a „legnagyobbak” vannak. Lenyűgöző installációk, ami természetesen minden alkalommal más ezzel is egy keretet adva a kiállításnak. Ahogy beléptem a főcsarnok varázslatos atmoszférájú körlépcsős komplexumába, rögtön tudtam, hogy „hazaérkeztem”, hiszen ez az a hely amire már olyan régóta kíváncsi voltam és most végre itt vagyok. Minden, amit a stílus és a minőség jelent itt megkapja az emberfia, de fokozottan tömény dózisban. Az egy négyzetméterre eső legjobban öltözött férfiak aránya toronymagasan itt a legnagyobb az egész világon. Döbbenetes, egyszerűen a látvány és pezsgés, leírhatatlan és megemészthetetlen még számomra is.

A Pittinek a legfontosabb szabálya, amit a mindennapi életünkben is követni kéne: „add magad és ne törődj vele, hogy mit mondanak vagy gondolnak rólad mások!”

summer-suiting-pitti-uomo-16-w-magaks7315

Különböző stílusosok, egyéniségek, színek, arcok, formák de vajon kik vannak az „álruha” mögött, kérdezhetnénk rögtön, mert aki nem a szokásosat és a megszokottat viseli az már egyből furcsa. Olyan kulturális élménysokkok értek mind a 3 nap alatt – mely általam korábban soha nem látott és tapasztalt koncepciókat és látványt vonultatott fel – amik ott és akkor egy életre belém ivódtak. Szavakkal, képekkel lehetetlen átadni mindazt, amit átéltem és megtapasztaltam, mert egy olyan világba csöppentem, ami talán nem is létezik vagy mégis…#stílustanácsadás #stílustanácsadó #stílus #bihariadamstyle

Nincs hozzászólás

Hozzászólás írása