Kiemelt bejegyzések

“Nem elég sikeresnek lenni, annak is kell látszani!”
View Post
89. Pitti Uomo – Egy álom beteljesülése
View Post
A cipőápolás titkai
View Post
Fel
5 Már

Gucci dráma

Az internet népe felettébb haragra gerjedt a Gucci már sokadik ízléstelen és bicskanyitogató ”férfi kollekciója” végett. A megbotránkoztatás mindig is célja volt a divatiparnak, de ami most történik az felettébb elkeserítő és aggasztó, nem csak a ruhák végett, hanem maguk a modellek sem azt sugározzák, amit egy férfiról gondolunk nemi identitástól függetlenül. Giorgio Armani mondta egyszer: „attól, hogy valaki meleg, még öltözzön úgy, mint egy férfi”. Az ősz „oneandonly” mindig is a letisztult eleganciát testesítette meg megjelenésével, ami természetesen a munkásságának is a tökéletes leképzése. Vagy ott van Tom Ford napjaink első számú divat mogulja, akiről férfiként is azt mondom, hogy egy meglehetősen maszkulin jelenség, holott köztudott, hogy egy férfivel él együtt. Nem gondolom, hogy a ruha alapján már el kéne tudjam dönteni valakinek a nemi identitását, de azért mégis… Meg lehet nézni, hogy az elmúlt száz évben kik voltak azok a férfiak, akik stílus teremtettek a megjelenésükkel, az eleganciájukkal példaképpé váltak és nők millióinak rabolták el szívét. Cary Grant, Alain Delon, Sean Connery, Pierce Brosnan, csakhogy egy pár ”bikát” említsek. Hadd szögezzem le, hogy a klasszikus értékek nem unalmasak, hanem egy olyan sorvezető támaszt adnak, amihez érdemes igazodni, mert valamitől működik az üzenete, ez pedig az időtállóság. Persze, hogy kell az újdonság, a „fűszer” meg a provokáció, de ezen a határon már régen túlléptek ezek a kollekciók, mert én már baromira unom, a nyegle, csőtészta testű, affektáló kisfiúkat, akik úgy néznek ki, mintha letoltak volna egy komoly Woodstockot, ahol mindent „megettek” és megvilágosodtak volna, mert ebben a kollekcióban, itt aztán mindenki életrekel.

Harry Potter kétes nemi identitással, aki azt sem tudja, hogy éppen Darth Vader vagy Voldermort nagyúr ellen kell éppen megküzdeni, hogy visszaszerezze a bölcsek kövét.

SS17_FSMLook017EU_001_Light-Look-17

A kosárcsapatból kirúgott ijedt kisfiú, aki nem értette, hogy edzésre nem harisnyába és bakancsba megyünk.

Képernyőfotó 2017-03-03 - 19.36.59

A köntösben és pizsamában pózoló zavart tekintetű kleopátrai időket felelevenítő szandál fétises eminens.

Képernyőfotó 2017-03-03 - 19.37.15

A Trainspotting castingján már első körben rögtön kiesett, de a szereken erősen rajtamaradó, Donald kacsa fant, akinek olyan feje van, mint egy  támadó menyétnek.

Képernyőfotó 2017-03-03 - 19.37.41

Nekem is vannak meleg ismerőseim és egyáltalán nem akarnak szándékosan, de még véletlenül sem idiótának öltözni vagy direkt botrányt okozva felhívni magukra a figyelmet, de az biztos, hogy ez a kifinomult művészetnek aposztrofált kollekció teljesen elbaszott, de úgy igazán. Remélem az ihlet nélküli, megmondóknak gondolt, ingerszegény alkotóknak bealkonyodik és hamarosan kisüt a nap és felcsillan a remény, hogy igenis egy férfi kollekción ne kelljen hosszasan gondolkodni, hogy vajon ki cserélte fel a women/men címkéket, mint a Pricewaterhouse Coopers szavazatszámláló munkatársai az Oscar gálán a legjobb filmnek járó borítékot. Nem gondolom, hogy ezek a bohócnak öltöztetett, giliszta testű kisfiúktól egyetlen nőnek is megemelkedik a pulzusa, de senki, ne higgye, hogy a nagy cégeknél ez nem tudatos és gondosan felépített marketing gépezet része, mert most megint mindenki egy ideg a Gucciról fog beszélni és biztos vagyok benne, hogy az eladások őket fogják igazolni, mert nem a kifutón bemutatott „tragédiákból” generálódik az árbevétel markáns része.

Nem kérdés, hogy mindezek ellenére egy kiváló márkáról van szó, rengeteg ikonikus darabbal örvendeztették már meg a divat és a stílus kedvelőit, bízom benne, hogy visszatérnek a régi idők inspirációihoz és újra beköszönt náluk a jó ízlés, mert a divatiparnak is óriási szüksége lenne egy újra régi pompájában tündöklő Guccira.

#hastílusvanmindenvan #bihariadamstyle #stílusblogger #stílustanácsadó

 

Nincs hozzászólás

Hozzászólás írása