Kiemelt bejegyzések

“Nem elég sikeresnek lenni, annak is kell látszani!”
View Post
89. Pitti Uomo – Egy álom beteljesülése
View Post
A cipőápolás titkai
View Post
Fel
14 máj

A szürke 5 árnyalata

Az alábbi képek kiváló támpontot nyújtanak ahhoz, hogy mankót adjanak a szürke öltöny különböző árnyalatainak, fazonjainak és mintáinak viseléséhez. Segítek eligazodni az üzleti öltözködés világában, hogy mit mivel és hogyan érdemes kombinálni és viselni. Mindegyik összeállítás, megfelel a business look (üzleti megjelenés) elvárásnak, de esti formális rendezvényeken, nem ajánlott viselni illetve nappal ceremónikus alkalmakkor sem, a hivatalos eseményeken mindig törekedjünk a mély színek, sötét tónusainak viselésére.

Suitsupply_Jort _Collection

Klasszikus 3 részes, egér szürke öltöny (satírozott struktúrájú szövet), hófehér inggel –klasszikus kent gallérral- visszafogottan haránt csíkos mélykék nyakkendő és hozzá illeszkedő paisley mintás  díszzsebkendő, vastag hajtókával ellátott, tökéletes hosszúságú nadrággal, sötétkék zoknival és hozzá egy mélybarna double monk. A mellény alsó gombja –természetesen nyitva marad-  ahogyan azt, a tradíció megköveteli, a felső gomb nyitottsága, pedig egy stílus geg –a mellényeket én is mindig így viselem. Hozzá pedig színben és karakterében illeszkedő kézitáska –mert ugye, nem a zakóba és a nadrágba pakolunk, mert nem arra való- amihez szintén kiváló választás a szarú keretes, klasszikus formájú szemüveg.

Suitsupply_Jort _Collection

Kétsoros betonszürke öltöny –kétféle gombolási rend van „hivatalosan” az egyik, ahogy a képen látható, a másik amikor mindkét zárógomb be van gombolva -Prince Charles kivétel nélkül így viseli a kétsoros öltönyeit- és a harmadik verzió, ami pedig nem más, mint a nápolyiak védjegye, amikor csak az alsó gombot gombolják be és a revert (hajtókáját) hozzá igazítják a vasaláshoz. Visszafogottan csíkos babakék ing, hozzá pedig domináns sötétkék horgolt nyakkendő, finoman mintázott díszzsebkendővel. A nadrág szintén a ”régi iskolát” követi, vastag hajtóka és hozzá duplacsatos (double monk) mélybarna fényeslépő. A nadrág hossza nem érheti el –optimális esetben- a cipőt, mert beleakad a csatokba és pofára esés a vége, az garantálom. A business kézitáska, modern vonalvezetésű.

Suitsupply_Havana _Collection

Kétrészes, kő szürke, modern szabású, 2 gombos, egysoros és rácsos mintázatú elegáns, de mégis bátor darab. Hozzá letisztult halványkék ing, cápa gallárral, ehhez sötétkék alapon, fehér pettyes nyakkendő, vele és az öltönnyel is kiválóan harmonizáló díszzsebkendő. A barna doble monk pedig, megadja neki az az lazaságot, amitől az összkép igazán cool lesz. Ugyanis, nagy általánosságban elmondható, hogy a szürke öltönyhöz egy barna cipő egyfajta modern lazaságot, a fekte pedig időtálló és modern hangulatot kölcsönöz.

Suitsupply_Havana _Collection

Mosott szürke, csapott, de széles reverü (hajtóka), csíkos zakó, modern, szűkszárú nadrággal párosítva hozzá egyszínű szürke zokni, gesztenye barna ”satírozott orrú” double monk. Elegáns fehér ing, magasan szabott, széles ívű és hosszú gallérral, ehhez pedig egy tökéletes ízléssel kiválasztott anyagában nyomott, de markánsan mintázott nyakkendő, hozzá pedig mintás, de mégis visszafogott zsebkendő.

Suitsupply_Napoli _Collection

Anyagában Eszterházy kockás (Prince of Wales check) mintájú, szürke öltöny, hozzá fehér alapon, vízkék csíkos business ing, klasszikus olasz gallérral, sötétkék selyem nyakkendő, erősen mintázott díszzsebkendővel épphogy megmutatva. A nadrággal szinte egybeolvadó zokni és hozzá mi más mint, hasított bőr double monk. Fontos szabály, hogy ahogy haladunk ”befelé” az öltönytől az ingen keresztül a nyakkendőig, a mintáknak egyre kisebbnek és kevésbé hangsúlyosnak célszerű lennie, hogy nem legyen hivalkodó az összeállításunk.

 

 

 

MentésMentés

Nincs hozzászólás

Hozzászólás írása