Kiemelt bejegyzések

“Nem elég sikeresnek lenni, annak is kell látszani!”
View Post
89. Pitti Uomo – Egy álom beteljesülése
View Post
A cipőápolás titkai
View Post
Fel
22 Júl

Miniszterelnök úr, ha nem inge, ne vegye magára!

Orbán Viktor tegnap este rádió interjút adott, amit vállalhatatlan rövid ujjú ingben tett meg, nem kevés üzenetet és fotót kaptam és kérdeztétek, hogy mit gondolok, ezért úgy döntöttem, hogy hangot adok a véleményemnek, hátha eljut az illetékesekhez. Ennek a cikknek semmilyen politikai tartalma nincsen, minden amit leírok pusztán az én szakmai véleményem, kéretik ezt tudomásul venni.

 

 

Akkor vágjunk is bele a közepébe, az a kurva rövid ujjú ing, hát igen, Pista bácsi sem túl fancy benne, na de az országunk első emberén? Itt jegyezném meg, hogy ez már nem az első és vélhetően nem is az utolsó, hogy Orbán Viktor ebben az erősen vitatott darabban jelenik meg különböző ”haknizásai” alkalmával. Nem akarok igazságtalan lenni, mert a politikusoknak sem egyszerű, hiszen az öltöny támaszt és biztonságot ad nekik, amikor viszont a casual világba átlépnek, na ott kezdődnek az igazi bajok.  Ilyenkor derül ki, hogy kinek milyen viszonya van a ruhával, van-e egyáltalán. Politikai pártállás nélkül elmondható, hogy volt és van is egy-két politikus aki kifejezetten jól öltözködik és használja, mint kommunikációs eszközt. (Lázár, Rogán, korábban Medgyessy majd Gyurcsány is) Íme Orbán Viktor öltözködésének archívuma, mindenki döntse el, hogy melyik ciklusban volt a legmarkánsabb a megjelenése.

 

forrás: 24.hu

 

Én már anno sem értettem, hogy miért ütötték vágták azokat politikusokat, akik akartak öltözködni. Rogán Antal Louis Vuitton táskája (személyes véleményem, hogy nem ízléses és nem a parlamentbe való, de legalább akart) kiverte az ingerküszöböt, pedig nem gondolom hogy műanyag reklám szatyorban kéne az iratait cipelni, a hozzáértés teljes hiányát mutatja, hogy  azt senki sem firtatta, hogy az első politikus volt, aki komoly kézzel varrott öltönyben szólalt fel az országházban vagy Lázár János aki nem Casio kvarc órában képzeli el a megjelenését, esetleg Habony Árpád, akinek szétszedték a Gucci táskáját, de a tudatlan, okoskodó és felkészületlen újságíróknak az fel sem tűnt -miért is tűnt volna fel- hogy a táskája volt a legkisebb tétel azon a fotón, hiszen a kabátja és a cipője drágább volt mint az egész parlament ruházkodási büdzséje egy évre. Tényleg csak halkan és tisztelettel kérdezném meg mibe kéne járni az ország első embereinek? A minőségi öltözködés érthetetlen okokból kiveri a biztosítékot ebben az országban, amit egyszerűen nem értek, illetve értek hiszen az ország 90%-a nem tud öltözködni és kéretik „a nincsen pénzem rá” baromi unalmas dumát mellőzni, nyilván ilyen is van, de nem róluk beszélek.

 

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

 

Na de térjünk vissza a a miniszterelnök úrhoz, akinek a  business és casual megjelenése között elég nagy az űr, ugyanis látszik, hogy nem súgnak neki, ha pedig valaki súg, akkor tessék azonnali hatállyal felmenteni a szolgálat alól és felhívni engem, majd én megoldom ezt a kacifántos helyzetet. A business megjelenése egyszerű és sallangmentes. Sötét tónusú öltöny, fehér ing és áltatlában élénk színű selyem nyakkendő, fekete lábbelivel. Ez így korrekt, semmi különös, lehetne sokkal jobb, de lehetne sokkal rosszabb is, olyan ”polgárinak tűnő” pont, ahogy az utca embere ezt megköveteli. Szintén a kezére kéne vágni annak -ha van ilyen személy-, aki 3 gombos zakót (nem felülről verdesi a 2 métert) és trottyos nadrágot aggat a kormányfőre és hozzá méltatlan lábbelit. Továbbá, az is sokszor furcsa, hogy hivatalos eseményeken nem visel nyakkendőt.

 

 

Na, de kérem szépen ott van az a fránya casual életérzés, na ott vannak az igazi nagy bajok, ugyanis az elnök úr felszedett magára egy-két kilót az évek alatt és ami ilyenkor lenni szokott, elkezdődik az ”oversizeozás” más néven ”vitorla effektus”, ami annyit jelent, hogy elkezdte magát takarni, nagyobb méretű ruhadarabokkal, hátha nem látszik annyira az az úszógumi…segítek, de bizony, hogy látszik, sőt, így látszik igazán. Rövid ujjú kitűrt slendrián ing, juhász stílusú mellény, hátizsák? egyszerűn döbbenet, olyan mintha direkt a business vonalat ellenpontozni akarnák, szándékos ízlés rombolással. Az előbb említett vágyölőknek semmi keresnivalójuk nincsen egy valamit magára adó államfő ruhatárában. A hátizsákot nem is tudom kommentálni, egyszerűen nincsenek rá szavak, majd ha megtalálom, akkor jelzem, mert az külön megérne egy misét. Orbán Viktor miniszterelnök úr, pont úgy öltözködik, ahogy ezt a nép elvárja tőle és pont.

 

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

forrás: mandiner.hu

 

Véleményem szerint egy ország első emberének a vizuális megjelenésével is foglalkoznia kéne, hiszen ez is a kommunikáció szerves része. A facebook profilja kifejezetten profi és naprakész, erős fotókkal és kiváló minőségű videókkal. Nem gondolom, hogy polgárpukkasztó lenne, ha Orbán Viktor komoly öltönyökben és ingekben járna, hozzá minőségi lábbelivel, mint ahogyan tőlünk nyugatra vagy most már keletre is ez természetes és elvárt. Azt hiszem ez a montázs szemlélteti a legjobban, hogy mire is gondolok, amikor arról beszélek, hogy átgondolt és kitalált stílus.

 

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

„Az öltözködés, mindig is a kultúrának a szerves része volt és remélem ezen a téren is hamarosan megtörténik egy rendszerváltás az egész parlamentben és nem úgy fognak kinézni vezető politikusaink, mintha valami színházi darabból megmaradt jelmezeket vettek volna fel.”

 

#hastílusvanmindenvan #bihariadamstyle #stílustanácsadás #stílusőrjárat

 

 

 

 

MentésMentés

MentésMentés

1 Comment
  • Dualiza

    Az Ikrek jegyeben szuletett tojik erre.

    2017-07-22 at 13:15 Válasz

Hozzászólás írása