Kiemelt bejegyzések

“Nem elég sikeresnek lenni, annak is kell látszani!”
View Post
89. Pitti Uomo – Egy álom beteljesülése
View Post
A cipőápolás titkai
View Post
Fel
22 Már

Harvey Specter, a legdörzsöltebb briliáns elme

Harvey Specter, a legravaszabbak egyike, aki valaha is a TV képernyőjére keveredett, de most nem is a sorozatról, hanem sokkal inkább a megjelenéséről szeretnék írni, amivel stílust teremtett. Viszont, az nyugodtan kijelenthető, hogy Harvey megformálásáért felelős Gabriel Macht, tökéletesen és önazonosan hozza, a Wall Street-i attitűdű, rafinált és semmitől sem megrettenő ügyvéd szerepét.

Főhősünk rendíthetetlen és egyben ikonikus stílusjegyei, többek között a Windsor-csomó, amit a ”pénzemberek” előszeretettel viselnek, továbbá kivétel nélkül spicces reverű (hajtóka) zakót visel, ami szintén az erőt és a magabiztosságot demonstrálja. A legtöbb esetben makulátlan hófehér ing és klasszikus fazonú öltöny (a zakó eltakarja a feneket, nem pattan szét, de nem is lóg rajta) egy picit bővebb szabású és hosszabb szárú nadrággal, mind ahogyan Tom Ford-tól ezt már megszokhattuk, hiszen a biztos kezű kreátor egyedi védjegyének számít ez is.

A legtöbb esetben egyszínű és sötét tónusú öltönyben beszél lyukat kollegái hasába, a legnagyobb bánatukra. Ez az egyik kedvencem Mr. Tökély gardróbjából. Klasszikus 3 részes galambszürke öltöny, hófehér magasra szabott, karakteres gallérú ing és hozzá, nyomott mintás mélyszürke nyakkendő, lezárásként pedig, természetesen fehér díszzsebkendő. Ezt nevezik a világon, mindenhol időtálló stílusnak.

#hastilusvanmindenvan

Harvey Specter karaktere örökre beleégett a retinánkba és nyomott hagyott a stílus fanatikusainak a lelkében, hiszen kitörölhetetlen és felejthetetlen megjelenése ötven, de akár száz év múlva is példaértékű lesz. Széljegyzetben, csak annyit, hogy Jolie Andreatta az a kérlelhetetlen perfekcionista, aki 2011-óta a costume designere a sorozatnak. Ennek a csodálatos nőnek köszönhetően, néz ki minden szereplő úgy, és pontosan úgy, amit az adott karakter megkíván. Érdemes tanulni és inspirációkat gyűjteni tőle. Bravo

Nincs hozzászólás

Hozzászólás írása