Kiemelt bejegyzések

“Nem elég sikeresnek lenni, annak is kell látszani!”
View Post
89. Pitti Uomo – Egy álom beteljesülése
View Post
A cipőápolás titkai
View Post
Fel
21 máj

George Clooney ‘stílusmerénylete’ Windsorban?

Az idei év legjobban várt eseménye, a királyi esküvő volt, a fenséges Windsorban. Ez a nemes és rangos esemény, ismét arra késztette, kis hazánk, óriási szakmai tudással és hiteleséggel rendelkező feketeöves stílusmegmondóit – tisztelet a kivétlenek, voltak páran -, hogy jó magyar szokáshoz híven, több száz nagyvilági mércével is kifogástalanul öltözött vendég közül kiemelje, a nők milliói által imádott George Clooneyt és az outfittjét miszlikre cincálja. Való igaz Mr. Clooney alul öltözte minőségében az eseményt, kedves feleségével ellentétben, aki hozta szokásos pazar formáját. Viszont, én személy szerint milyen boldog lennék, ha ilyen gyenge minőségű öltönyökben és összeállításokban látnék férfiakat itthon az utcán, százával. Persze szakmailag, lehet ’okoskodni’, meg nagyon megmondani, hogy konfekció öltönyt viselt pedig megengedhetné magának, hogy bespoke öltönyt varrasson egy ilyen kiemelt ceremóniára. Tény, hogy szakbarbárság, ahogy ’levágták’  – valóban helytelenül – a zakójának az ujját, illetve a díszzsebkendő és a nyakkendő nem éppen igényes párosítása sem az elegancia csúcsa és még lehetne sorolni a hibákat, de kérdem én újfent, miért nem azokkal a pozitív példákkal foglalkozunk, akiktől tanulni lehetne az öltözködés terén is, pedig akadtak bőven.

De ha már kritizálni akarunk, akkor itthon tegyünk először rendet, hogy amikor nekünk vannak dress code betartását megkívánó rendezvényeink és eseményeink, akkor ott micsoda ’tragédiákat’ és szörnyűségeket lehet látni. Cikkem főhőse bármilyen kiemelt hazai rendezvényen így is a legjobban öltözött férfiak között lenne, na ezen erősen ajánlott elgondolkodni. Érdemes azonban megfigyelni, hogy a külföldi sajtó, miért a pozitív példákkal foglalkozik, mi meg miért mindig csak a negatívval? A legszörnyűbb az egészben, hogy mi magyarok, már divat és stílusszakértők is lettünk tömegével, csak kérdezem én az utcaképen ez miért nem látszik? Halkan jegyzem meg, hogy a stílusnak szerves részei a belső értékek – legalábbis, ahogy én gondolom – ilyen például az előremutató, nem pedig a másikat mocskoló, pozitív gondolkodás, amit tessék nagy erőkkel gyakorolni és csak utána eszetlenül csapkodni azt a klaviatúrát kényszeres közlés gyanánt.

Nézzük viszont a makacs tényeket, George Clooney sármos, gazdag, sikeres, a nők bálványa, Hollywood örökifjúja és még rengeteg jelzőt sorolhatnék, de az is tény, hogy sohasem volt stílusosan öltözködő férfi a civil életében. Az emberek hajlamosak megítélni az sztárokat, a ’dobozban’ és a mozivásznon látott és mutatott produktumuk után, aminek legtöbbször semmi, de semmi köze a valósághoz, de kérem szépen, ilyen ez a  showbiznisz. Maradjunk annyiban, hogy én a magam részéről sok-sok George Clooney szintű nemzetközileg is elismert ’antistílusos’ sztárt  – nem celebet – kívánok ennek az országnak, mert ha stílus van, minden van.

1 Comment

Hozzászólás írása