Kiemelt bejegyzések

“Nem elég sikeresnek lenni, annak is kell látszani!”
View Post
89. Pitti Uomo – Egy álom beteljesülése
View Post
A cipőápolás titkai
View Post
Fel

VÁLLALATI ELŐADÁSOK

 

Amikor üzleti tárgyalásra megyünk, nem magunkat képviseljük, hanem a cégünket. A business viseletnek szigorú szabályai vannak, és a legtöbb vállalat még ezeken a szabályokon túlmenően is támaszt elvárásokat középvezetőivel, felsővezetőivel szemben. Nem mindegy, megjelenésükkel mit sugallanak: a pozitív első benyomás mellett igényességet, stílust kell mutatniuk, hiszen ezek mind növelik a presztízst, befolyásolhatják egy tárgyalás kimenetelét. Ez, sajnos, visszafelé is így működik, a rosszul megválasztott öltözék kedvezőtlen fényt vet viselőjére, hiszen az üzlet világában való tájékozatlanságról, járatlanságról árulkodik.

Egy vezető felelős a cég sikereiért, ebben egy jól kiválasztott, minden szempontnak megfelelő öltözék észrevétlenül nyújt segítséget számára. A legtöbb vezető túl elfoglalt ahhoz, hogy kellő időt szentelhessen a ruhatárának. A stílustanácsadással időt, fáradságot takaríthatunk meg, az eredmény pedig egymással kombinálható, az üzleti öltözködés szabályainak maximálisan eleget tevő darabok összessége lesz.

Az üzleti öltözködésben nem csak a vezetők viselete határozza meg a cég megítélését. Azoknak a munkatársaknak a ruházata, akik az ügyfelekkel találkoznak, a cég arculatához tartozik. Egységességet fejez ki, és bizalmat ébreszt az ügyfelekben, ha a megjelenés átgondolt, és rögtön felismerhető, ki tartozik a csapathoz. Ha az egyéni öltözködést értelmezhetjük önkifejezésként, akkor nem túlzás azt mondani, hogy a munkatársak ruházata szavak nélkül is információkat ad a vállalatról. Más-más gondolatokat társítunk ahhoz a céghez, ahol a kollégák fiatalos, konzervatív, feltűnő, vagy épp visszafogott egyenruhát viselnek. Egy jól megtervezett, funkcionális és stílusos céges ruházat nap mint nap építi a brandet, erősíti az arculatot és a  cég pozitív megítélését.